VAYA Travel > Útvonal javaslatok > Közép-Amerika > Kuba - Jamaica

Kuba – Jamaica

Látogatás a szivar, a rum és a reggae hazájában

11 napos körutazás és nyaralás hosszabbítási lehetőséggel

1. nap
Reggel utazás átszállással Havannába (3 éj).
2. nap
Egész napos városnézés Havannában, az UNESCO által a Világörökség részévé nyilvánított belvárosban: Városi Múzeum, Plaza de Armas, Plaza Vieja, Plaza de San Francisco de Asís, Plaza de la Catedral. Ebéd Havanna régi városrészében. Este városnézés a modern Havannában: Kolumbusz temető, a Vedado Egyetem, Plaza de la Revolución és a Bocoy-rumgyár megtekintése.
3. nap
Reggeli után utazás a nyugati partvidékre, Pinar del Río városába, ahol rövid városnézés után látogatás a helyi dohánygyárban. Utazás tovább Viñales városkába, mely az azonos nevű hegységről kapta nevét. Ebéd El Palenque de los Cimarrones-ben, majd délután hajókirándulás a híres Indián-barlangban, melyet 1920-ban fedeztek fel. Este utazás vissza Havannába.
4. nap
Reggeli után utazás a fővárostól dél-keletre, Cienfuegos városába, mely egykori kormányzójáról kapta nevét. A város Kuba legkiemelkedőbb ipari városa, s egyben a világ legnagyobb cukorgyárával büszkélkedhet. Látogatás a Teatro Tomás Terryben, melyet Tomás Terry venezuelai iparos építtetett carrarai márványból. A színházat Verdi Aidájával nyitották meg 1895-ben. Látogatás a székesegyházzal szemben található, híres José Martí-parkban. Utazás tovább Trinidad városába (1 éj), mely teljes egészében az UNESCO Világörökség része. Ebéd után rövid városnézés: Romantikus Múzeum, majd egy koktél erejéig megállás a Canchancharra bárban. Utazás vissza Havannába, majd repülés Montego Baybe, Jamaicába (3 éj).
5. nap
Egész napos kirándulás. Bambusz Sugárút. Csónakázás a Fekete-folyón alligátorokat, tengeri teheneket keresvén. Fürdés a Kék Lyukban (opálos türkizkék tavacska buja trópusi környezetben). Egyedülálló kolibri etetés egy magánparkban.
6. nap
Kirándulás a Dunn-vízesésekhez, ahol az attrakció, hogy egymás kezét fogva felmehetünk a folyó vízeséssorozatán, mely több lépcsőben zúdul a tengerbe. Shaw Park botanikus kert. Csónakázás a Zöld Barlangban.
7. nap
Bambusztutajozás a Martha Brae-folyón. Lehetőség a víz alatti korall-kertek megtekintésére az üvegfenekű hajóról.
8. nap
Nyaralás.
9. nap
Nyaralás.
10. nap
Fürdés, pihenés majd hazautazás.
11. nap
Megérkezés Budapestre.